ummm ..

haii ,, dah lama aku tak update blog. sejak tahun lepas yang aku kate nak fokus dekat PT3 tu ,, last last keputusan macam biase je.. ewww! tak ape lah ,, lagipon memang aku malas sangat nak buat soalan PT3 tu , yang aku semangat nak jawab , math aje. nasib baik la itu dapat skor.

ha, yang aku nak ceritekan kali ni , banyak sebenarnye , tapi mase tengah type-type ni , nanti aku lupe la aku nak cakap ape.okayy,
1. aku dah gemok.
yup, sejak dua menjak ni memang dah banyak cuti kan? so, macam biase , aku ni memang kuat makan , tapi bile tak makan , bukannye turun pon berat badah. tapi aku bukannye kesah sangat , orang sekeliling aku ni yang kesah sangat , especially my mom. dia nanti kate, "eh mmpe, muka dah bulat la.. eeee ,, " okay , that's my mom.
mase tu my cousin , anje datang rumah , and dia kate " eh ,, gemoknye dekyah.." and , okay , aku tak kesah pon ,, tapi aku tak nak la menjadi terlebih gemok kan ??

2. ujian 2.
so, mase ujian 2 bulan 8 mase tu , memang aku bace buku masa hari periksa tu jugak. memang merepek sangat , ade ke patut  mula baca buku malam hari tu padahal esoknya ujian. and! jeng jeng jeng,, the result, bad. very bad. aku tak tau la aku buat ape , tapi aku memang sedih gile bila subjek yang selalunya aku tinggi , aku fail! sokeyy ,, yup , memang aku menanges.. hilang kemachoan aku.

eh , yang mengembangkan hati aku tu kann ,, mase aku nangis tu , nangis dalam kelas pulak tu ,, aku nak hilangkan kemerahan pada mata aku tu , memang merah gile kalau aku betul betul nangis , kalau nangis tengok anime lain cerite, itu tak merah mata.. yang nangis betul ni memang tak boleh nak sorokkan merah mata aku tu. ha, back to the story ,, mase aku nak hilangkan kemerahan mata tu ,, aku pandang la tempat lain sambil berdiri di pagar pintu belakang kelas sanbil teresak esak kononnya nak menenangkan diri. lepas tu , (mase tu dah balik sekolah dah. loceng dah bunyi dah.) kawan aku yang lain semua nampak aku nangis. ha pulak dah ! mula la dorang pujok aku. hahahahahaha!

itu memang buat aku terharu.. sebenarnya kau tak boleh dipujuk,, nanti aku lagi nangis. serious! tips: jangan pujok orang yang sedang nangis. nanti dorang lagi banyak mnagis. okay ,, lepas tu sorang sorang pujok aku .. yang aku ape lagi ,, aku marah la ! apehal la dorang pujok aku ... yang my bff shareena(sari) and athirah (mokki) dah tau dah aku punye perangai .. so , dorang buat dek aje... hehe..

lepas tu ade pulak orang yang jeles kat aku ,, mokki aku tu jeles pulak ramai orang pujok aku .. hahaha!! eleh ,, aku pon jeles kat dia jugak , dia punye fizik dapat markah tinggi ,, untong la pandai ! kembang hidung mok!

3.  okayy ,, sekarnag aku dah lupe senarai aku tadi .. hmmm ,, jappp
ha!
anime . anime . anime..
so , sejak peristiwa pahit aku tu iaitu mendapat markah yang sangat teruk dalam ujian 2 tu ! sekarang aku dah buat target sendiri ,, aku nak dapat top 3 dalam tingkatan ,, I know it;'s hard. but , I must try very very hard!

sekarang aku tengah menjalankan misi la ni ,, mane la tau nanti dapat target ke kan ?? so , sekarang aku TERPAKSA meninggalkan anime untuk 2 bulan! betapa lamanya tu?!!! ok ,, aku boleh hidup lagi ,, ingatkan dah mati kutu dah aku kan ?? tapi ,, inilah jadinya .. hati yang sabar! ceh ,, bapak jiwang! so ,, sekarang memang sangat terasa nak tengok anime ,, memang sangat terasa nak tengok anime !!!! memang terasa nak mengamok pon .. tapi ... inilah hakikatnya.

ok ,, babai ,, nak makan KFC ..

No comments :

Post a Comment

komen la ape ape je.