Apabila WIFI ditutup ..

sebagaimana yang telah kita pelajari , wifi adalah satu kepentingan dalam kehidupan membosankan kita. hehe ! D - untuk BM.

loading adalah sesuatu yang sangat dibenci oleh orang ramai. kan? so, apa yang terjadi kalau korang tengah syok syok main internet , lepas tu , siaran 'ter'berhenti sekejap? hehehe !

itulah , yang mencetuskan pergaduhan antara adik beradik ... cenggini...

sedang FH syok tenegok naruto shippuden. secara tiba-tiba cerita itu berhenti dan pusingan bak gaya ikan koi bermain di tengah - tengah skrin.

"what?!" FH dah syak dah ni ade orang lain yang main youtube. al maklumlah , wifi rumah FH ni pelik sikit , kalau sorang main youtube, memang superb laju. bila masuk orang kedua pulak , hampeh... kirenye macam share wifi la , macam tu.

secara tiba-tiba seketui mentol muncul di atas kepala. [tak nampak pon sebenarnye] so, FH memulakan langkah dengan bergerak perlahan-lahan ke arah plug wifi , dan ... "pup!" plug pun ditutup. lepas tu , plug pun dibuka semula secara perlahan-lahan supaya tiada orang mengesyaki FH sebagai pesalah kedua selepas abang FH yang suka tutup plug wifi. [ sedangkan handphone dia aje yang tak dapat wifi]

lepas tu , FH menyelinap masuk ke dalam bilik sambil menunduk sebelum perang bermula. setelah masuk ke dalam bilik menunggu wifi kembali kepada FH semula, perang bermula.

"Abang! sipae yang tutup wifi?! aku tengah syok main ni!" adik FH. dah la main tab orang , curik wifi orang pulak tu. nasib baik ade kawan dia kat depan , kalau tidak dah kene marah sebab tengok video a.k.a curik wifi FH.

"mane la aku tau!" hahaha, tu abang FH. dia selalu keluar petang , so , selalu jugak la tenang dekat rumah ni. dia tu pon suka jugak main youtube, tapi kalau dah pukul 2, dia tengok cerite endon. "sinar" , huh ! cerite apekebende la ..

back to the story , FH hanya mengekeh di dalam bilik kerana rancangan berjaya. tapi , sekejap je la , sebab dorang amik wifi balik .. huish ! susah jugak nak berebut dengan dorang ni.

* kalau nak wifi laju , tutup dulu lelame , lepas tu bukak balik. dengan cara tu , pencuri yang mencuri wifi kita tu ingat line kita kene potong ke , ape ke kan ? heheheh ! FH punya trik selalu jugak la jadi ... muahahahaha !

No comments :

Post a Comment

komen la ape ape je.