Muzik untuk belajar !


haiii ! assalamualaikum .. this is me , FH !
- eleh ! tak payah cakap la ,  orang dah tau dah .. ape lah dia ni ..
- biar la ! sebok aje . huh !
 bercakap pasal benda di atas , saya , FH , sebagai seorang pelajar .. amat memerlukan benda tersebut .. ini kerana , hehe ! bila Fh bace , nak kena ade muzik tau , tak tau la kenape .. mungkin la , sebab FH tak boleh fokus kalau asyik dengar suare orang aje , so , suare orang gantikan dengan muzik .. di mana , kita menggunakan otak kanan untuk mendengar lagu , dan otak kiri untuk membaca .. cubelah !

tapi , kalau tak boleh tu , tak tau la , mungkin tak sesuai kot kan ? hahaha ! FH dah mintak kat mama dah , tapi , mama asyik tanye aje ' nak buat ape ?' hayyyooooo ! nak cakap , takot mama pelik pulak nanti , last last , FH mintak aje , tak bagi sebab pon ..
itu pon tak dapat , tengah try lagi sekarang ni , kih kih !

lepas tu , FH sekarang trengah carik buku rujukan yang zaman dahulu punye ! ceh ! bukan la zaman dahulu , tapi yang dulu - dulu punye .. mase FH tengok dekat library , buku lame tu , notanye faham , dan ringkas , padat .. best tu kan ? tapi , malang nye , tak boleh pinjam ... :(((( geram betol la , sebab itu buku red spot , buku yang tak boleh pinjam ... hayyyoooo ! so , kena la pergi situ selalu kalau nak tengok buku rujukan. tak best betol la , nasib baik la library tu ade air cond , senang la sikit nak ulang kaji. tapi , bile kelas masok , riuh rendah , cikgu pon dah penat nak cakap dah , tak dengar cakap betol la kan ?

heheheh ! hampir panjang pulak FH punye post hari ni .. nasib baik la tak panjang .. kan ?
bubyeee ! eh ! kalau ade jumpe buku rujukan lame yang PMR punye , bagitau FH tau ? FH nak beli .. online pon tak ape laa .. asalkan ade !

No comments :

Post a Comment

komen la ape ape je.