Selamat Hari Raye !!!



Assalamualaikum ..  haiiii !!! yang atas tu gambar copy ye ... mencuri je keje , mentang mentang la hari raye , bukan bulan puase kan ?? heheh !!!

okay , I cuma nak ucap selamat hari raye !! and ! sebenarnye nak mintak duit raye jugak , tapi , nak post tu leceh pulak .. tak nak la susahkan sape sape kan ?? ceh .. perasan orang nak bagi tu ...  memandangkan FH  on the mood malas nak on blogger tahun 2014 ni , so ...

nak cerite sikit lah ... hehe ! pasal raye tahun ni ... semangat ? hilang entah ke mane. tahun lepas ade aje , sampai pusing satu kampung nak minta duit raye , tapi tahun ni ? hampeh .. pergi raye dengan keluarge kat rumah orang yang kite kenal aje ... yag lain tu tak pergi pooooonnn ...

orang kampom pon nampak kite ni macam orang dah besar .. so ! duit raye tidak kesampaian di tangan ku ... huhu ! sedih meh! mane idok nye , selalu duit raye banyak aje dapat , ni , orang yang lebih tua daripada kite ni , dapat pulak. kite pulak yang tak dapat ... ni nak merajuk ni!

tapi best jugak la , dapat maaaaakaaaan !!! huhu ! nasi tomato , mee ape bende ntah namenye .. and lain lain! so on lah. raye kedua , dah habis raye kot , sebab memang tak rase macam raye pon. kenape? tak tau nak kate ape lagi. hehe ! raye ketiga? bersiar siar di kebun sampai kena gigit dengan pacat ... and ! FH baru tau yang y babah ada kebun jugak , baru tau ni ! ape lagi , excited la kan ? ade buat durian , duku , langsat , rebung , and so on lagi ..

kat situ dah macam sauna dah , panas kott ! berpoloh den ! ha! pasal on the way pergi kebun pulak , jalan katr sawak padi tu , pergh ! lecak lecak semuanye , sampai nak terjatuh tau ? seremmm .... tapi , akhirnye , sampai jugak ! dapat la makan buah , nyum nyum! buah moktan pon ade jugak tau ! lagi la nyum !

kalau tido kat kampom tu , rumah kayu kan ? ya Allah ! macam duduk kat air cond ! sejuk gile ... selimut pon sampai sorang satu , sejuk punya pasal .. beum cakap pasal air lagi tu , lagi la sejuk bergedi ... dah la ada ikan dalam kolah tu , lagi la serem ... tapi ikan tu comel , siap berborak lagi dengan dorang .. huhu !!!

ok ! enaf untuk ceritak ali ni .. kalau sambung , mau dekat sepuluh perenggan FH tulis .. hehe !! sekian .. Assalamualaikum ,, Selamat Hari Raya Aidilfitri .. maaf lah kalau ada yang FH salah tulis ke , ape ke ,, ye ? bubye !!!

No comments :

Post a Comment

komen la ape ape je.