oh tidak !!! My kucing buat hal ..


semalam tidor lambat .. biase lah , teman kakak and adik tengok runningman .. dorang tu sanggup tunggu sampai pukol 11.50 malam untuk tengok runningman dekat One HD .. ahaha ! promote la pulak ..
serious , aku dah la mengantok mase tu , tapi tak boleh tido .. do , Online la cerite nyee .. sempat lah aku meninjau beberapa post dari beberapa blogger .. malam-malam dorang post .. ahaha ! kalau aku lah , dah mengantok !



ok ! back to the real stories .. lepas tengok cerite runningman tu .. ** sebenarnya episode sama aje .. tak suka lah tengok ulang-ulang kali .. tak best ,, jemu pulak tu ..  okeyh ! mase masuk tidor tu ... dah hampir lelap dah ni .. dah nak lelap .. dah hampir ke alam maya .. tuttt .. tutttt ..

"pang ! pang !" ahaha .. tak reti la buat bunyi dia .. biar aje lah .. --> aku dengar something pecah !! aku dah la tengah lalok mase tu .. lalok ? itu adalah mengantuk ye .. ni bahasa kampung ni .. ahaha ..

lepas tu baru aku teringat , lagi sekor kucing belom bawak keluar .. pulak dah .. dengan malasnya aku bangun .. tengok .. labu sayong dah pecah .. kucing aku panjat atas akuarium !! nak cari tempat berehat lah tu ..



then , aku kakak aku and my mama bangun .. ape mende lah .. dah la tengah mengantok .. yang paling sedihnye .. itu adalah hadiah harijadi my mama .. tapi mungkin mama dah tak ingat kott .. tak ape lah .. lagi pon bende tu memang dah lama dah pon ,..

lepas tu , aku cakap dekat my kakak .. "kau jangan pergi mana-mana ye .. teman aku kemas ni.." so , jadi pekerja sekejap malam tu , and kemaskan kaca tu .. kakak aku tolong jugak .. dia tolong sapu aku kutip kaca..

nasib baik tak tajam sangat benda tu , kalau tidak .. aku bukak vakum malam-malam .. bukannya ape , takut terkena kaki my mama or my babah ke kan .. aku dah la sayang dorang .. ha .. nanti tak pasal - pasal aje aku buang kucing tu kalau my babah atau my mama kene benda tu  ..

** kalau nak tidor dah , baik keluarkan kucing dulu .. kalau tidak dia buat hal .. tak pasal-pasal aje jadi bibik syif malam .. kah kah ..


4 comments :

  1. best sgt ke runningman?tb xpernah lak ade ati nk tgk..heheh..tp klu best ok nnti layan kt utube laa gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. TB kene tengok jugak .. best gile .. tapi ade la jugak episode yang tak best tu .. ahaha !! :)) he ! runningman tak ade dekat utube .. susah tau nak carik ..

      Delete
  2. ahaha. pelik dgn peminat runningman neh. pernah tgok, mmg klakar lah jugak. hehe. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) peminat korea ni memang rata-ratanya pelik .. ahaha .. **jangan terasa kalau ade yang membaca komen ni ..

      Delete

komen la ape ape je.