just.

haiii .. aku .. dah lama tak on blogger ni. tapi lepas dapat CPU baru , aku excited nak on komputer .. ye laa ,, komputer aku yan gdulu guna microsoft 7 jerr .. lepas dapat yang baru baru best!! windows 10 kan?! hahaha ..

well well .. pertamanya aku sangat berterima kasih sangat dekat sesiapa sahaja yang baca blog aku ni .. aku rasa macam walaupun tak ramai yang bagi komen ke ape ape ke .. tapi aku tetap dapat track korang punya kehadiran ke blog aku yang tak seberapa dan sudah lama ditinggalkan ini.. hahah !! siannya blog aku.

kalau korang nak tau la kan .. kalau laa nak tahu .. aku ni baru je habis spm. alhamdulilah result tu ok ok shaja.. (jawapan cliche) lepas aku aku sekarang tngah buat part time sementara tunggu dapat masuk U dekat mana kan? aku cuma takut tak dapat mana mana .. kenapa la masa hadapan ni sangat menakutkan ?! huhhh

setakat ni tempat aku pernah kerja semua orangnya baik baik belaka dan gila gila .. tak ade la kerja stress je macam sesetengah orang tu . make your own life happy .. don't expect it'll be happy by itself... AND! bermulalah broken english aku .. hahah !! what the ever la kan ..  english aku pon bukannya dapat A pon .. hampehhh

lagu ..

ummm .. perkataan pertama ialah ..
aku tak suka.
maksud aku lagu melayu sekarang ni.

so, aku lebih kepada lagu jepun sekarang ni , sejak tahun lepas sebenarnya.. kalau tidak aku masih lagi berada pada zaman lagu russia. paling best sekali lagu fuerteventura. tak tau la kenapa , tapi aku rasa sebab lagu dia sedap kot kan ?? rentak dia, huhh .. sangat menenangkan.

kalau lagu melayu sekarang pulak , lain daripada lagu melayu zaman dahulu. so , aku tak boleh kata aku tak suka lagu melayu. tapi aku akan kata aku tak suka lagu melayu yang baru baru sekarang ni. kecuali beberapa penyanyi yang memang aku suka , boleh la .. macam faizal tahir ke ? umm , bunkface ke .. sixth sense ke .. macam tu , yang lain tu macam hampeh.

sebabnya lagu melayu yang baru baru ni rentak dia memang hampir sama .. BANYAK! memang banyak sangat rentak yang hampir sama. aku tak kata sama eh? aku kata 'hampir' sama. jadi , bagi aku itu sangat membosankan. jadi , macam yang beberapa artis atau band yang aku minat tu sebab lagu dia lain daripada yang lain. lagi satu sebab lagu sekarang punya persoalan sama aja , iaitu pasal cinta. sangat membosankan.

tak ada la aku tak dengar langsung lagu dorang , mesti la aku dengar jugak kan? tapi masa dalam kereta je la. masa nak keluar pergi mana mana tu.. takkan la aku nak duduk terperap dalam kereta sepanjang perjalanan tanpa lagu? mati kutu aku.

aku lebih suka dan memang sangat suka dengan lagu jepun. sebab kebanyakan lagu jepun ni bukan pasal CINTA! nasib baik.. dia lebih kepada life. kehidupan. sangat seronok. mula mula aku dengar lagu jepun pon macam "eeee , pelik gile lagu jepun ni!" yeah. memang macam tu. mula mula je la ! lepas tu aku mula terpikat dengan salah satu lagu opening naruto that is 'silhouette' .. memang memikat hati aku .. hahahahaha ! dah la masa tu aku baru je minat anime. naruto pon tak tengok dari awal lagi..

lepas mula minat lagu tu , aku mula nak cari lagu jepun yang lain jugak . of course la aku amik tahu apa maksud lagu tu , tapi aku tak ada la ingat dia punya maksud. so , kalau ada orang yang nak ejek aku minat lagu jepun ni , soalan dia adalah " kau faham ke ape maksud lagu tu ?" and aku pulak "eleh , kau faham ke maksud lagu inggeris yang kau selalu nyanyi tu?" kan? bukan semua lagu kita faham. ada sesetengah lagu tu yang entah apa-apa yang dia nyanyi .. and tak faham langsung. aku selalu translate lagu-lagu yang aku dengar dalam otak aku. yes! kadang kadang tu dorang nyanyi tanpa tahu maksud lagu tu. oh! lupa .. memang SELALU pon jadi macam tu. paling aku tak suka bila lagu yang maksudnya agak lucah , tapi dorang nyanyi tanpa tahu maksudnya. sangat sedih. antara makhluk makhluk tu adalah kakak aku dengan adik aku. abang aku tak tau la pulak kan?

jangan tertinggal lagu korea pulak. yang sedang hangat diperkatakan setiap masa. kawan kawan aku la tu. antara kiteorang berlima ni, memang aku je la yang tak minat korea. bukan sepenuhnya, aku suka tengok drama dia sebab dia berlakon buat aku nangis. (tapi mama aku tak nangis pon) lagu dia pon sedap , tapi aku tak lalu. (ceh! kejam) ada jugak lagu yang aku minat tu . aku tak suka bila dorang menari and aku pulak macam "apa tujuan dorang menari " menunjukkan perasaan ke ?  lepas tu "patut la dorang kurus kan? menari mesti penat kan ??" hmmm , itu la aku ..


Tak rasa nak buat novel ke ?

FIXI.
jenama novel yang gila hot sekarang. tapi jangan terkejut kalau ada jugak yang tak pernah dengar pun nama ni. hehehehe.. adik aku la tu.

bila dah ada pengalaman membaca novel popular ni , macam macam soalan bermain di fikiran. pergh! ayat bm! ye la kan? contohnya, 
"macam mana dia boleh terfikir nak buat novel macam ni?"
"dia pernah melalui peristiwa ni ke? seriously?"
"macam mana nak buat novel eh?"
"berapa gaji penulis ni? mesti mahal kan?"
hehehehe ,, lama lama fikir pasal buku ni , terdetik pula rasa nak buat novel sendiri. tapi , kena la fikir jugak kalau novel yang kita harapkan dan bayangkan tu mungkin tak menjadi kan? 

ada je novel yang tak popular. dorang kata novel ni berbelit lah , tah ape ape lah , tak faham la ..paling teruk kalau membabitkan penulis tu sendiri. contohnya , eeee , dia ke ? novel tu mesti tak best.. aku tau sangat la , kalau penulis tu yang karang mesti tak best punya lah!

ha, kan sentap gile tu? buatnya penulis tu ada dekat dekat dengan kita ke? ha ... habis kot!

so , ceritanya sekarang ni adalah aku la yang terasa nak buat novel tu. tapi aku kurang keyakinan. seriously! aku memang tak ada keyakinan langsung. takut ketandusan idea nanti.

Incomplete.

Pertama, sebelum aku lupa , aku masih ada exam edmet. Lagi satu je last year exam yang tinggal!! Tapi tau tak bila exam edmet aku? Minggu depan , hari selasa 17/11/2015. Ok , itu memang tak normal dah sangat menggilakan , sepanjang cuti ni aku kena bekerja keras membaiki skill edmet aku. Yup. Time cuti adalah time edmet. 
Ini semua disebabkan cuti jerebu haritu! Huh! 

Ok, so , 2 bulan aku tak tengok anime , sejak ujian 2 and result teruk yang aku dapat hari tu , aku bertapa kot selama 2 bulan .. 2 bulan!! And, lepas tu aku rase macam hilang minat dekat anime. ( jangan risau , aku dah pulihkan minat aku balik. Don't worry ..) So , this is the story...

Aku rase macam ade yang tak kena tau lepas dapat result yang teruk gila dalam ujian 2 aku tu. Rase macam , kenapa dengan aku ni? Tiba-tiba jadi macam ni? Result fizik aku paling teruk, that is my favourite subject!! OMG .. Aku nangis mase tu , oh! Hilang kemachoan aku.

Then, mase rehat kan kiteorang selalu sembang. Macam macam la , sampai tak cukup masa nak sembang. So , sekarang aku dah tak ada topic nak sembang .. Nothing. Aku tak cakap banyak pon masa sembang. Aku rase macam bukan aku.

Mase tu pernah aku rase geram. Mase my buddies jalan and tak pandang belakang langsung. And , I'm alone. Again. Dekat belakang. 

Aku rase bosan , marah , geram.

Tau tak aku fikir ape mase tu? Mesti best kalau ade kawan macam budak kelas bawah-bawah. I mean yang tak ambil subjek berat dalam kelas la. Yup. Memamg aku teringin sangat nak kawan dengan dorang! Aku jeles.

And now, yang paling trend adalah aku bosan jugak. Walaupun dah cuti .. ( cuti deepavali je.) Nanti aku sekolah balik and , masih macam tu jugak. Suasana kehidupan and rutin yang membosankan. Bila on whatsapp , nothing. Facebook , nothing. Aku nak cakap dengan siapa? Bila aku cakap je ape-ape , tak ada respond pon. 

And mase tu la aku rase macam nak ubah hidup ni. Kenapa tak jadi fun. Adik aku pon aku rase kawan-kawan dia menyeronokkan. Kenapa kawan aku tak macam tu? 

Aku rase incomplete. Something's missing.

ummm ..

haii ,, dah lama aku tak update blog. sejak tahun lepas yang aku kate nak fokus dekat PT3 tu ,, last last keputusan macam biase je.. ewww! tak ape lah ,, lagipon memang aku malas sangat nak buat soalan PT3 tu , yang aku semangat nak jawab , math aje. nasib baik la itu dapat skor.

ha, yang aku nak ceritekan kali ni , banyak sebenarnye , tapi mase tengah type-type ni , nanti aku lupe la aku nak cakap ape.okayy,
1. aku dah gemok.
yup, sejak dua menjak ni memang dah banyak cuti kan? so, macam biase , aku ni memang kuat makan , tapi bile tak makan , bukannye turun pon berat badah. tapi aku bukannye kesah sangat , orang sekeliling aku ni yang kesah sangat , especially my mom. dia nanti kate, "eh mmpe, muka dah bulat la.. eeee ,, " okay , that's my mom.
mase tu my cousin , anje datang rumah , and dia kate " eh ,, gemoknye dekyah.." and , okay , aku tak kesah pon ,, tapi aku tak nak la menjadi terlebih gemok kan ??

2. ujian 2.
so, mase ujian 2 bulan 8 mase tu , memang aku bace buku masa hari periksa tu jugak. memang merepek sangat , ade ke patut  mula baca buku malam hari tu padahal esoknya ujian. and! jeng jeng jeng,, the result, bad. very bad. aku tak tau la aku buat ape , tapi aku memang sedih gile bila subjek yang selalunya aku tinggi , aku fail! sokeyy ,, yup , memang aku menanges.. hilang kemachoan aku.

eh , yang mengembangkan hati aku tu kann ,, mase aku nangis tu , nangis dalam kelas pulak tu ,, aku nak hilangkan kemerahan pada mata aku tu , memang merah gile kalau aku betul betul nangis , kalau nangis tengok anime lain cerite, itu tak merah mata.. yang nangis betul ni memang tak boleh nak sorokkan merah mata aku tu. ha, back to the story ,, mase aku nak hilangkan kemerahan mata tu ,, aku pandang la tempat lain sambil berdiri di pagar pintu belakang kelas sanbil teresak esak kononnya nak menenangkan diri. lepas tu , (mase tu dah balik sekolah dah. loceng dah bunyi dah.) kawan aku yang lain semua nampak aku nangis. ha pulak dah ! mula la dorang pujok aku. hahahahahaha!

itu memang buat aku terharu.. sebenarnya kau tak boleh dipujuk,, nanti aku lagi nangis. serious! tips: jangan pujok orang yang sedang nangis. nanti dorang lagi banyak mnagis. okay ,, lepas tu sorang sorang pujok aku .. yang aku ape lagi ,, aku marah la ! apehal la dorang pujok aku ... yang my bff shareena(sari) and athirah (mokki) dah tau dah aku punye perangai .. so , dorang buat dek aje... hehe..

lepas tu ade pulak orang yang jeles kat aku ,, mokki aku tu jeles pulak ramai orang pujok aku .. hahaha!! eleh ,, aku pon jeles kat dia jugak , dia punye fizik dapat markah tinggi ,, untong la pandai ! kembang hidung mok!

3.  okayy ,, sekarnag aku dah lupe senarai aku tadi .. hmmm ,, jappp
ha!
anime . anime . anime..
so , sejak peristiwa pahit aku tu iaitu mendapat markah yang sangat teruk dalam ujian 2 tu ! sekarang aku dah buat target sendiri ,, aku nak dapat top 3 dalam tingkatan ,, I know it;'s hard. but , I must try very very hard!

sekarang aku tengah menjalankan misi la ni ,, mane la tau nanti dapat target ke kan ?? so , sekarang aku TERPAKSA meninggalkan anime untuk 2 bulan! betapa lamanya tu?!!! ok ,, aku boleh hidup lagi ,, ingatkan dah mati kutu dah aku kan ?? tapi ,, inilah jadinya .. hati yang sabar! ceh ,, bapak jiwang! so ,, sekarang memang sangat terasa nak tengok anime ,, memang sangat terasa nak tengok anime !!!! memang terasa nak mengamok pon .. tapi ... inilah hakikatnya.

ok ,, babai ,, nak makan KFC ..

Hai! It's been a while.

Haluu guys..
Dah lame dah aku x post dekat blog ni. Kesian.
Serious I sebok betul tahun ni. Terkejar kejar!
Satu hari tu rasa macam 1 jam je. Memang ini tanda tanda akhir zaman kot kan?
Ye lah , dah tak lama lagi dah ni.
Bertaubatlah cepat ye??
Yang aku ni pon banyak lagi nak betulkan!

#gambar sekadar hiasan. Memang kucing tu besar gile!

Netball. busy.

haluuu ... assalamualaikum! it's been a while since I've updated my blog.. actually , I tak rindu pon dengan blog ni. apehal entah! ni mesti kes tahun lepas yang terlebih stress pasal PT3, ape mende la.

sejak lepas raya cina , aku and netball team buat training netball. but, yang rase lain gilenye, tahun ni x ade chemistry antara pemain bawah 15 and bawah 18. kirenye macam semua orang buat hal masing masing. but, aku x rase macam tu pon. yang aku perasan la, budak budak under 15 ni banyak main main. sekejap gelak , lepas tu borak , bergossip lah. . bahase pon entah ape jadi entah. otak pon macam budak terlebih sosial. melainkan la, memang zaman sekarang ni budak budak dibentukkan menjadi macam tu.

so, sambung cerite, kiteorang pon dah jadi black mamba!! kulit dah gelap , terbakar ! ish ish ish.. every year macam ni. teacher I kate , kalau lebih tua, lebih susah nak putihkan balik. sakit ke kalau kulit terbakar ni?? hmmmm ..

study? hmmmm ... hancus! bile dah tukar mod jadi game aje memanjang ni ,. study pon entah ke mane! nanti nak kena catch up lagi dengan yang lain ... full aje jadual untuk tahun ni. dah la nak exam pulak bulan 5 nanti.. hayyooo ... harap- harap boleh buat yang terbaik!

oh! BTW, fifa my prend awesome gile.. pertandingan syair kali pertama dia masuk , dah sampai peringkat negeri dah setakat ni! LOL ! macam tak boleh percaye itu adelah kawan aku ! pergh! gempak!

yang athirah pulak ,harap dia tak alone lah.. memandangkan aku x de kan? sian pulak dekat mok aku! Rina? dia ikot aku , main netball sekali!

teacher aku kate, aku ni pendek sangat, skill dah ade dah .. ketinggian tu tak ade! sampai teacher berulang-ulang kali suroh makan kalsium lah, sayur lah .. susu lah .. haish! tapi, aku tinggi jugak ape , just , tak cukup tinggi untuk jadi GK ! bhahahah!sian.

gelanggang tu, gile gile licin , ya Allah! aku tak tau nak buat macam mane lagi, kasut pon dah la tapak haus , main pulak dekat court yang licin , heyyy ,, x nak hancus pulak! memang hancus pon hari ni ,, mane tak nye, dah 3 kali bertukar tukar kasut,  tak jalan jalan jugak... masih licin!

yang refree dia tu , takkan x perasan kot gelanggang tu licin sangat . lebih baik main kat padang daripada main kat situ! Ape la!


Apabila WIFI ditutup ..

sebagaimana yang telah kita pelajari , wifi adalah satu kepentingan dalam kehidupan membosankan kita. hehe ! D - untuk BM.

loading adalah sesuatu yang sangat dibenci oleh orang ramai. kan? so, apa yang terjadi kalau korang tengah syok syok main internet , lepas tu , siaran 'ter'berhenti sekejap? hehehe !

itulah , yang mencetuskan pergaduhan antara adik beradik ... cenggini...

sedang FH syok tenegok naruto shippuden. secara tiba-tiba cerita itu berhenti dan pusingan bak gaya ikan koi bermain di tengah - tengah skrin.

"what?!" FH dah syak dah ni ade orang lain yang main youtube. al maklumlah , wifi rumah FH ni pelik sikit , kalau sorang main youtube, memang superb laju. bila masuk orang kedua pulak , hampeh... kirenye macam share wifi la , macam tu.

secara tiba-tiba seketui mentol muncul di atas kepala. [tak nampak pon sebenarnye] so, FH memulakan langkah dengan bergerak perlahan-lahan ke arah plug wifi , dan ... "pup!" plug pun ditutup. lepas tu , plug pun dibuka semula secara perlahan-lahan supaya tiada orang mengesyaki FH sebagai pesalah kedua selepas abang FH yang suka tutup plug wifi. [ sedangkan handphone dia aje yang tak dapat wifi]

lepas tu , FH menyelinap masuk ke dalam bilik sambil menunduk sebelum perang bermula. setelah masuk ke dalam bilik menunggu wifi kembali kepada FH semula, perang bermula.

"Abang! sipae yang tutup wifi?! aku tengah syok main ni!" adik FH. dah la main tab orang , curik wifi orang pulak tu. nasib baik ade kawan dia kat depan , kalau tidak dah kene marah sebab tengok video a.k.a curik wifi FH.

"mane la aku tau!" hahaha, tu abang FH. dia selalu keluar petang , so , selalu jugak la tenang dekat rumah ni. dia tu pon suka jugak main youtube, tapi kalau dah pukul 2, dia tengok cerite endon. "sinar" , huh ! cerite apekebende la ..

back to the story , FH hanya mengekeh di dalam bilik kerana rancangan berjaya. tapi , sekejap je la , sebab dorang amik wifi balik .. huish ! susah jugak nak berebut dengan dorang ni.

* kalau nak wifi laju , tutup dulu lelame , lepas tu bukak balik. dengan cara tu , pencuri yang mencuri wifi kita tu ingat line kita kene potong ke , ape ke kan ? heheheh ! FH punya trik selalu jugak la jadi ... muahahahaha !

Terima kasih!

Perkataan yang sangat susah nak dikeluarkan , "terima kasih". Kenape ek? Bagi FH la kan , paling susah nak cakap dekat family terutamanya dekat mama dengan babah FH. But why?!

Korang pun ade rase macam tu tak? Mungkin sebab dah biase cakap bahasa omputeh kot kan? "Thanks", senang la. Pernah sekali , FH nak cakap terima kasih dekat someone, tapi tak bnoleh , rase  macam malu gile. Last last , bahasa o puteh tu jugak la yang keluar pon .. Hahahaha!

Memang kalau setakat cakap "thanks" , tak ade rase malu sangat, sebab bahasa inggeris tu tak mendalam? Maybe? Tapi kalau cakap "terima kasih" , memang dalam maksudnye..

Ok, ape yamg FH dah merepek, bagi sesiapa yang same tahap gile dengan FH aje yang boleh faham. Kot? Hehe!

semakin gila dengan anime !!



ok , seperti yang telah kita ketahui , musim cuti sekolah sudah lama berlanjutan! So , masa pun lama lagi la nak masuk sekolah , so , banyak la masa nak tengok anime kan? hahahaha !

ada 2 perkara yang FH tak puas hati iaitu !!!  anime yang best mesti ada season 2 punye !! eee ... geram betol la , lepas tu season 2 dia bukannya beberapa bulan lepas tu keluar , cenggitu. tapi ! lepas beberapa tahun baru keluar , mampos FH kena tunggu lama cenggitu kan ? haish !

I wonder , kenapa lama sangat nak siapkan anime? someone boleh tolong bagikan tak cara pembikinan anime ni? mungkin hati yang meronta ni boleh tenang sikit kan? ceh , ayat dramatis!

 lepas tu , yang tak puas hatinye lagi , ada pulak time time internet laju , ngan time internet lembab. kalau line FH , masa subuh dengan masa tak ada orang lain guna line baru laju. kalau time semua kaum kerabat diraja ada dekat rumah , memang la tak ada harapan. buat mengamuk jiwa aje tunggu loading yang lama. lepas tu , hang ! tiba-tiba aje berhenti , ape pasal la... haish !

BTW, gambar yang kat atas tu bukan sekadar gambar tau. cerita tu (Ao No Exorcist) gile-gile best ,
tapikan , walaupun semua cerita yang best tu ada manga dorang , dan ada jugak dekat internet, tapi FH tak ada minat la nak baca.. sebabnye , tak ada suara and warna. bosan kan? macam mana la peminat manga tu boleh baca. haish !

FH pernah la jugak baca manga dulu , best , lepas tu try baca lagi lepas sekian lama tengok anime ni , terus jadi bosan .. ape hal ntah. dulu ok aje , sekarang mood dah berubah kot kan?

drama korea pun FH dah lama tinggalkan , kalau ada FH tengok tu , yang paling best antara yang terbest aje la ... hehehe ! banyak la jugak .. tapi , anime diutamakan !! muahahaha !!

sekian , terima kasih.. ---> kerana membaca FH punya post yang agak panjang kononnye ni.. hehe !

Turkish Indulgence?



memandangkan my sistar sekarang dah kerja kan ,, so , boleh la FH membodek dia. Ahaks ! sejak dia kerja , sume beday cake dia belikan , bukan kek buase tau , tapi kek secret recipe. daebal !! kan ?

tapi , selalunye kiteorang beli Choclaate Indulgence aje , and ! memang gile-gile sedap. pernah mase tu kiteorang buat beday adik (Alla) dekat kampom (negeri sembilan) , kiteorang beli kek choclate indulgence tu , and ! sekelip mata aje dah habis.

tapi , the story is , mase beday mama ni pulak (semalam - 6 Nov) , onnie kiteorng ni belikan yang lain sikit , iaitu !! Turkish Indulgence ( RM 120) !! tapi , keteorang tak berape gemar lah sebab .... entah la , kenape ek?

Bagi FH la kan , sebab coklat pada bahagian paling bawah kek tu yang sebabkan jadi  --> weird . sebab dia keras , dan ade something macam jelly yang besar... hahahha !

tapi , esok pagi , bangun aje terus carik cake tu lagi ... sebab sedap makan keras keras ... muahahahaha ! ape mende la kan , daripada separuh yang tinggal malam tu , terus habis esoknye ..

haish ! tapi , nak kate aje la kan , yang .............. Choclate Indulgence memang the best !!!

musim cuti sekolah ??!!

haii !! assalamualaikum ...

dah lame gile FH tak update blog yang dah bersawang ni ... haish !
mula-mula buka blog , asyik nak blog aje la ... lepas tu ! bile dah mula tinggalkan blog sebab ade PT3 tahun ni , hehe, mula la lupakan blog kesayanganku ini .. muahahhaha !! ciannye.

ok , berdasarkan tajuk , gemuk merupakan malasah utama FH pada musim cuti sekolah yang panjang gile ni!! kalau dulu boleh la kata asyik
- baca novel / pergi PPAS / blog --> form 1
- tengok drama korea  --> form 2
- form 3?

hehehe !! sebeno benonye memang dah ade rutin dah , iaitu !! jeng jeng jeng .......

TENGOK ANIME !!

keh keh! tapi , the problem is ...... anime ni ni pendek sangat la , ade ke 20 hingga 25 minit aje ceritenye .. memang la pecah rekod FH tengok 25 episode sehari kan ?? lepas tu , cepat pulak la nak tukar tukar ceritenye ...

lepas tu , badan pon dah naik la sebabnye asyik duduk aje la menghadap laptop tu. maklumlah , nak tengok TV cerite sume tak best , nak keluar jumpa kawan , nun jauh kena lintas jalan beso sanon !!

haish ! lepas tu , asyik la kena marah dengan kakak sebab asyik 'muka dia' aje ... itu muka FH la tu .. tak ade la muka lain , lepas tu , kalau dah sampai masanya nanti , 'sape yang buat bagi rosak laptop tu ?' jen jen .. dah tau dah sape punye kerje ..

ha ! pasal anime tu lagi kan? meh nak carite sikit ni , muahahha !! carite nye macam gini ...
anime ni memang sengaje la nak cari pasal .. sebab nye , ade ke patot ade pulak season 2 dia , nak keluar tahun dpean pulak tu , masak je FH tunggu .. kan ?

lepas tu , punye la mengamuk dalam bilik sebab kena tunggu lame , lepas three , FH pon carik la cara , lepas four , FH pon jumpe iaitu !!! baca manga !! muahahahahahha !! hebat tak ? tak hebat ?? huh ! pegi sane lah ...  tapi kan , yang tak best nye lagi , manga tu dah la tak ade warna, suare pon tak ada .. ape pon tara ... so , nak tak nak , kena jugak la la tunggu sampai tahun depan ...

THE END,
luahan hati FH

Cara nak jadi tinggi.


FH tau semua orang nak jadi tinggi sebenarnye kan ?
yang kecil tu , tau tau je la .. mesti cakap sebab nak sedapkan hati je kan ?
eheheheh ! jangan terase ek !

so, daripada kawan FH .. dia yg paling tinggi skali dalam .....................
#ade laa !

ini dia .. jeng jeng jeng !
#gayut
hahahahahaha ! tak caye ? cube la buat. mesti ajdi punye.
dulu FH suke sangat bergayut dekat bende besi kat taman tu !
sampai terkopek kopek kulit tangan ni!

ok! gayut dekat besi taman ye ? kalau gayut kat tempat lain pon boleh !
lepas tu , jangan lupe makan sayur bebanyak tau !

buat la banyak kali , insyaallah ! mesti jadi tinggi punye !
tapi kalau yang dah dewasa tu , pelan pelan la sikit bergayut ye ? takut jatuh !




pemadam.

okay , sekarang ni FH malas nk copy pemadam.
tuttt ... tutttt .....





okay ! inilah dia !!! jenjeng !!!!
pemadam
tekan link tu and you ollzs dapat tengok movie dia ...
sweeeeeeetttt gileeeerrrrrzzzsssss !
serious ni !
tak caye sudah .. huh !

apabila telephone potong stim !



hahahah ! tekan gambar kalau nak tau lebih lanjut ...

memandangkan tepon FH pon buat problem yang same , so , inilah jadinye ...
asal bukak internet aje , wait ... wait .... wait ....

hayyyoooooo ...
last , last , give up je lah ...
ye lah , kalau tidak , maunye tercampak tepon tu ! kan ? pernah tak jadi kat korang ? eleh ! mesti pernah punye kan ?
FH punye dah la tepon lame , sebab tu la potong stim tu!
android tak ade , itu tak ade , ini tak ade ... kan ?

sebenarnye FH tak suke sangat bersosial ni , bosan ! kadang - kadang FH pelik jugak , dorang ni tak rase bosan ke ? asyik menghadap skrin aje ! kan ?
heheheheheh !